به گزارش مشرق، سردار رهام بخش حبیبی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بزرگترین باند فیشینگ (کلاهبرداری اینترنتی) شامل 8 نفر یکی از استان فارس و بقیه از استانهای دیگر، توسط پلیس فتای نیروی انتظامی فارس دستگیر شدند.
وی در تشریح نحوه دستگیری اعضای این باند اظهار داشت: از 2 ماه پیش با توجه به ورود پروندههای زیادی در رابطه با برداشتهای غیرمجاز از حسابهای بانکی، موضوع در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت و در بررسیهای فنی به یک نفر در شهر شیراز رسیدیم که حسابهای تعدادی از کاربران را فیشینگ میکرد و نفر بعدی در یکی از استانهای غربی بود.
مقام عالی انتظامی فارس ادامه داد: سر شبکه این باند در شهر محل سکونتش دستگیر و به شیراز منتقل شد و در این باند یک خانم منشی گروه بود که با هماهنگی دستگاه قضا نفر اصلی شناسایی و دستگیر، موبایلهایی از وی کشف و به شیراز منتقل شد.
حبیبی تأکید کرد: سرگروه این باند همین فرد بود و در تمام کشور نفر داشت و نفرات دیگر نیز بهصورت پلکانی به وی وصل بودند.
وی همچنین گفت: این باند اسامی که در فضای مجازی استفاده میکردند جعلی بود ضمن اینکه در 4 استان دیگر افراد آنها شناسایی و دستگیر شدند.
این مقام مسئول با بیان اینکه افراد این باند پولشویی نیز میکردند، افزود: بالای 20 هزار کارت افرادی که توسط آنها فیشینگ شده بود شناسایی و مسدود شد.
حبیبی ادامه داد: در این راستا 35 کارت که بالای 2 میلیارد تومان پول در آن جابجا شده بود، کشف شد که تنها در یکی از کارتها 233 هزار دلار پول دیجیتال وجود داشت.
مقام عالی انتظامی فارس در توصیه به مردم نیز گفت: با یک کار ساده میتوانیم در دام کلاهبرداران نیفیتیم و آنهم اینکه در آدرس پرداختهای بانکی دقت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: حروف https که در بالای صفحه کاربران اینترنتی وجود دارد بسیار مهم است و کاربران در نقلوانتقال پول حتماً باید به این حروف دقت کنند تا تغییر نکرده باشد. چراکه کلاهبرداران یکی از حروف را برمیدارند و جعل اینگونه صورت میپذیرد.
حبیبی در توصیه دیگر به مردم گفت: کاربران در انتقال پول از صفحهکلید دیجیتال در صفحه استفاده کنند چراکه سایتهایی که این صفحه را ندارند امکان جعلی بودن آن هست.
فرمانده انتظامی فارس افزود: موقع پرداخت پول کدی امنیتی اعلام و تکرار میشود، اگر درخواست تکرار شد، دلیلی بر امنیت آن سایت است.
وی ادامه داد: بانکها نیز رمز پویای خود را فعال کنند تا امنیت کاربران بالا رود.
مقام عالی انتظامی فارس همچنین گفت: در این گروه 14 کارت اجارهای وجود داشت و مردم بدانند اگر کسی درخواست اجاره کارت کرد، دلیلش پولشویی است لذا بههیچعنوان نباید کارت را اجاره داد.
وی در مورد امنیت بالای رمز پویای بانکی نیز گفت: در رمز پویا رمز دوم در هر بار استفاده تغییر میکند لذا امنیت کار بسیار بالا میرود.
حبیبی در پایان نیز گفت: این باند در هر موردی که در فضای مجازی فعالان بیشتری داشت را انتخاب میکردند مانند کارت سوخت، یارانه و... که در آن جابجایی پول بیشتر صورت میگرفت و عمدتاً زیر 20 سال بودند.